Anasayfa > AMP

AMP

AMP

Hızlandırılmış mobil sayfalar anlamına gelen AMP, açık kaynaklı bir kod yazılımdır. Bu kod yapısı ile hazırlanmış sayfalar yüksek hızlar sunarak son kullanıcıya mükemmel internet deneyimi yaşatmaktadır. Google AMP sayfaları önceden tarayarak önbelleğine kaydeder. Arama sonuçlarında AMP sayfalarına öncelik verir ve milisaniyelere varan hızlarla sayfanın yüklenmesini sağlar.

AMP, İngilizce orijinal adı Accelerated Mobile Pages (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) kısaltmasıdır. HTML5 sayfa yapısını temel alır. Kendi getirdiği yenilikçi kodları HTML5'in bazı kodlarını değişikliğe uğratmıştır. Örn: <img etiketi <amp-img olarak değişmiştir.

Mobil cihazların kullanımıyla artık internet sayfalarının hızlı yüklenmesi en önemli ihtiyaçlarından biri oldu. Bu sebeple 2015 yılında Google kullanıcı deneyimini mükemmele yakın bir seviyeye çıkarmak için AMP teknolojisini duyurdu. 2016 yılından bu yana da arama sonuçlarında AMP sayfalarını öncelikli göstermektedir.

Kısacası AMP; mobil cihazlarda yüksek hızla yüklenebilen özel hazırlanmış hızlandırılmış sayfalardır.

AMP temel prensip olarak hızlı yüklenme sunar ve herhangi kısıtlanmış bir uygulama alanı yoktur. Hemen her tür internet sayfasında uygulanabilir. İçerikten bağımsız olarak sayfanın doğru kodlanmış olması yeterlidir. Dünyaca ünlü bir çok haber sitesinden kurumsal internet sitelerine kadar kullanılmaktadır. Pozitif E-Ticaret AMP teknolojisini tüm E-Ticaret sitelerine uygulayarak müşterilerine rakipleri karşısında avantaj sunmaktadır.

Google mobil web deneyimini en üst düzeye çıkarmak için uzun süredir web sayfalarında düzenlemeler önermektedir. Önerdiği kriterlere uyan internet sayfalarına da arama sonuçlarında daha çok yer vermektedir. AMP sayfalarının hızlı olmasının başlıca sebebi, Google AMP sayfalarını önceden tarar, indeksler ve önbelleğinde tutar. Bu sayfalar çağrıldığında da 3. taraf bir sunucuya erişmesine gerek kalmadan kendi önbelleğinden hızlıca yükler.

Böylece ilgili arama sonuçlarında diğer sitelere göre öncelikli gösterilirsiniz. Sayfalarınız süper hızlı yüklenir. Benzer içeriğe sahip rakipleriniz karşısında avantaj sağlarsınız.

Pozitif E-Ticaret'in AMP özelliği sadece içerik ve ürün sayfalarını değil, Anasayfa, Kategori sayfası gibi tüm siteyi kapsamaktadır. Pozitif E-Ticaret diğer tüm avantajlı yazılım özellikleri gibi AMP destekli e-ticaret siteleri için ekstra bir ücret farkı istemez. Tüm özellikler yıllık lisans ücretine dahildir. Piyasada bir çok şirket sadece AMP özellikli sayfalar için on binlerce lirayı bulan ek ücretler talep ederken Pozitif E-Ticaret'in bu teknolojisi tamamen entegre ve ücretsizdir.

Çerez Kullanımı

Web sitemizi kullanarak, hizmetlerimizi daha iyi sunabilmek için kullandığımız Gizlilik İlkeleri ve kişisel verilerinizle ilgili Çerez Politikası'nı kabul etmiş olursunuz.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag("js", new Date()); gtag("config", "UA-4195218-52");