Anasayfa > E-Ticaret

E-Ticaret

E-Ticaret

Elektronik Ticaret yani kısa adıyla E-Ticaret, geleneksel ticaretin internet ortamında yapılmasına denir. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla kendini göstermiş ve günümüzde küresel boyutta 5 trilyon dolarlık bir sektöre dönüşmüştür. Türkiye'de ise Ticaret bakanlığının verilerine göre 2020 yılı itibari ile E-Ticaret faaliyetlerinde bulunan şirket sayısı 250 bini aşmış, ticaret hacmi 250 milyar TL'ye ulaşmıştır.

Ticaret yapılan hemen her sektörün temsilcileri E-Ticaret faaliyetleri yapmakta ve her geçen gün E-Ticaret sektörü büyüme göstermektedir. Siz de var olan ticari faaliyetlerinizi e-ticarete taşıyabilir ya da yeni bir iş olarak e-ticaret dünyasında yerinizi alabilirsiniz.

Gelişmiş alt yapımız, tecrübemiz ve sektörün en cazip fiyatlarıyla yanınızdayız.

Şimdi E-Ticaret'e Başlayın

E-Ticaret'e başlamak için bazı gereksinimlere ihtiyacınız var.

Şirket: Öncelikle vergiye kayıtlı bir şirketiniz olmalı. Satışını yaptığınız ürünlere fatura kesilmesi zorunludur. Aksi halde herhangi bir ödeme kurumu ile anlaşma yapamaz, e-ticaretin olmazsa olmazı kredi kartı üzerinden tahsilat yapamazsınız. Şirket türü, şahıs ya da kurumsal olabilir. Bunun için herhangi bir kural bulunmuyor.

Ürün: Hangi sektörde hangi ürünlerini satacağınızı belirlemeli, kimlere satacağınızı yani hedef kitlenizi oluşturmalısınız. Ürünler hakkında bilgi sahibi olmalı, ürünleriniz için açıklama metinleri ve görseller hazırlamalısınız.

Yazılım ve Donanım: Bir e-ticaret siteniz, sitenize ait alan adı (domain), SSL (Güvenlik Sertifikası), siteniz için internet alanı (hosting/sunucu), 3. taraf bir ödeme aracısı (Banka, İyzico, PayTR) gibi temel gereksinimleriniz bulunuyor.
Tüm bu gereksinimlerinize Pozitif E-Ticaret'in gelişmiş yazılımını lisanslayarak kolayca karşılayabilirsiniz.

Emek ve Zaman: E-Ticaret işi yönetmek asla boş zamanlarda yapılabilecek bir iş değildir. Tam zamanlı vakit ayrılması, belli bir tempoda emek harcanması gereken ciddi bir iştir. "Siteyi açtık, ne de olsa 24 saat açık mutlaka satış olur" diye düşünürseniz bir başarı yakalamanız söz konusu olamaz. Rakip analizleri, potansiyel hedef kitleye ulaşma, reklam ve pazarlama, sosyal medya ile destekleme gibi birden çok ayağı olan azımsanmaması gereken bir faaliyettir.

Pozitif E-Ticaret yazılımıyla herhangi bir E-Ticaret paketi seçmenize gerek yoktur.

Pozitif E-Ticaret size hızlı, güvenilir, Mobil uyumlu, AMP desteği, SEO desteği, Merchant Center desteği, Hazır Ödeme Sistemi, Kargo Sistemi olan, Sınırsız Kategori ve Ürün yükleyebileceğiniz, birden fazla Dilde yayın yapabileceğiniz, WhatsApp entegrasyonu vb. birbirinden yenilikçi bir çok özelliği barındıran tek bir yazılım sunar.

Kısacası Pozitif E-Ticaret'in gelişmiş yazılımı ile paketler, seçimler içinde boğuşmadan, aklınız karışmadan hemen satışa başlayabilirsiniz.

Neden Piyasada Bu Kadar Çok Paket Var?

Çünkü paketler şaşalı isimlerine göre fiyatlandırılır. Sizin E-Ticaret yapabilmeniz için ihtiyacınız olan temel özellikler bir kaç pakete dağıtılır. Pazarlamaya en küçük paketten başlanır fakat "o ihtiyacınızı karşılamıyor" denilerek hep bir üst pakete yönelik pazarlama politikaları izlenir. Bu durum sadece alacağınız paketin maliyetini değil bir sonraki yıl yenileme maliyetlerini de yukarı yönlü etkiler.

Global Pozitif Teknolojiler olarak E-ticaret yapılamayan E-Ticaret Paketlerine anlam veremedik ve piyasadakilerin daha iyisini yapmaya karar verdik. Üstelik makul bir başlangıç ve yenileme fiyatı belirledik. Hakkımızda daha çok bilgi için lütfen kurumsal sitemizi ziyaret edin.

Global Pozitif

E-Ticaret Yapmak İşinize Birçok Katkı Sağlar. Bu Avantajlardan Başlıcaları Şöyledir;

Maliyetler: E-Ticaret her şeyden önce sizi fiziki bir mağazanın kira, fatura, personel, ulaşım, alan gibi maliyetlerinden kurtarır. Sanal bir dükkana ödeyeceğiniz maliyetler fiziki dükkan maliyetlerine göre çok daha düşüktür.

Erişilebilirlik: Herhangi bir caddedeki mağazanızı fark edecek ve fark edenler içinde ürünlerinize ihtiyacı olup satın alma eğiliminde bulunacak kişi sayısı kısıtlıdır. E-Ticarette ise dünyanın her yerinden, her saatinde insanlar, zaman ve mekandan bağımsız olarak sitenizi ziyaret edebilir, dilediği an alışveriş yapabilir.

Marka Bilinirliği: E-Ticaret sayesinde sosyal medya, arama motorları ya da internet reklamları sayesinde milyonlarca kişiye ulaşarak daha görünür olabilirsiniz. Bu sayede fiziki bir tabelaya göre çok daha fazla kişiyle etkileşime girebilir markanızın tanınmasını sağlayabilirsiniz.

Ürün Çeşitliliği: Gerçek mağazaların sınırları vardır. Bir sanal mağazaya ise stok derdi olmadan yüzlerce kategoride on binlerce ürün sığdırabilirsiniz. Bunun size ekstra hiçbir masrafı olmazken daha geniş ürün çeşidiyle çok daha geniş bir kitleye ulaşma şansınız olur. Pozitif E-Ticaret yazılımında herhangi bir ürün sayısı kısıtlamaları yoktur.

Hızlı Büyüme: Doğru ürün, doğru hedef kitle ve müşteri memnuniyeti gibi etkenler dikkate alındığında E-Ticaret klasik ticarette on yıllar alabilecek büyüme şanslarını yıllara düşürebilir. E-Ticaret mucizeler yaratmaz fakat zaman ve mekandan bağımsız 7/24 online bir işletmeye sahip olmanızı ve bu işletmeye milyonlarca kişinin erişebilmesini sağlar. Bu durum E-Ticaret yapan işletmelere büyük fırsatlar yaratabilir.

Bilgi Erişimi: E-Ticaret geniş ulaşılabilirliği ve yardımcı araçları sayesinde, size sektörünüz içindeki kişiler, kişilerin ürün tercihleri, satın alma alışkanlıkları, açık yorumları, yaşadıkları bölgeler, konuştukları diller, cinsiyetleri, eğitim durumları, rakipler, rakip analizleri, potansiyel müşteriler ve çok daha fazlasıyla alakalı eşsiz bilgilere ulaşmanız ve ufkunuzu genişletmeniz için engin kaynaklar sunar.

E-Ticaret faaliyetlerinizi profesyonel olarak yürütmenizi, E-Ticaret işinizi doğru yönetmenizi sağlayacak ipuçları:

1) Her Şeyden Önce İşinizi Planlayın.
Hangi ürünü, hangi kitleye, hangi fiyatlarla satmak istediğinizi, bu satış faaliyeti sırasında ne gibi maliyetlerle karşılaşacağınızı hesaplayın. Maliyetlerinize kargo, internet reklamları, emek ve zaman harcamalarınızı eklemeyi ihmal etmeyin. Olası satışları, ürün stok durumlarını, kargo süreçlerini iyi belirleyin. Bir satış olunca takibini kim yapacak, ürün durumunu kim kontrol edecek, fatura ve kargo süreçlerini, müşteri ilişkilerini kim yönetecek önceden karar verin..

2) Her Zaman, Satıcı Gibi Değil, Alıcı Gibi Düşünün.
Bu bağlamda müşteriler sizin ürününüzü neden satın alsın sorusunu cevaplayın. Sitenizde ürünlerinizin başlık ve açıklamalarını girerken ürününüzün avantajlarını, özelliklerini abartıya kaçmadan anlaşılır şekilde yazın. Müşterinize ürün hakkında fikir sahibi olmasını sağlayacak ilk bağ ürün görselleri ile sağlanır. Ürün görsellerinizin kalite ve uygun çözünürlükte olmasına özen gösterin.

3) Sitenizin Sahibi Değil Ziyaretçisi Olun.
İyi bir site rengarenk olan değil bilgisayar ve mobil cihazlardan kolay gezilebilir olandır. Site temanızın mümkün olduğunca hızlı, sade olmasına, ürünlerinizi ön plana çıkaran bir yapıda olmasına, menüler ve ürünler arasında geçişlerin karışık olmamasına dikkat edin. Unutmayın siteniz ne renk olursa olsun esas olan ziyaretçinin o ürene kolay ulaşabilmesi, alışverişini kolayca tamamlayabilmesidir. Sitenizi bilgisayar ve mobil cihazlardan sıkça gezin, test ürünleri satın alın, karşılaştığınız olumsuz deneyimleri iyileştirme yapılması için not edin.

4) Görünür ve Ulaşılabilir Olun.
Bilinirliğinizi ve Satışlarınızı arttırmak için sosyal medyayı kullanın, sosyal medya hesaplarınızda kullanıcıların ilgisini çekecek paylaşımlar yapın, bilgilendirmeler, çekilişler gibi aktivitelerle aktif olun. İnternet reklamları yapın. Reklamları bir seferde çok paralar harcayarak kullanmak yerine uzun vadeye yayın. Süreklilik arz edin. Sitenizde tek tıkla arama, tek tıkla whatsapp erişim gibi özellikler olsun. Müşterileriniz size kolay ulaşsın. Size ulaşan hiçbir müşteriye dönüş yapmayı ihmal etmeyin.

5) Müşteri Her Zaman Haklıdır. Hem de İki Kere Haklıdır.
E-Ticaret, müşterilerin ürün satın almalarında ürün ve site yorumları kullanmalarını beraberinde getirdi. Artık hemen herkes internetten ürün almadan mutlaka yorum incelemesi yapıyor. Yorumlar satın almada en önemli etkenlerden biri haline geldi. Bu sebepten müşteri memnuniyetine önem verin. İnternette yapılacak bir kaç kötü yorum tüm emeğinizi, reklam harcamalarınızı olumsuz etkileyebilir.

6) Profesyonellerle Çalışın.
E-Ticarette başarılı olmak için her şeyden önce iyi bir yazılım altyapısına ihtiyacınız var. Hızlı, Gelişmiş, Yenilikçi ve Güvenilir bir E-Ticaret platformu tercih edin. Google Webmaster, Google Merchant Center, Google Analytics, Google Ads, AMP, Yapılandırılmış Veri İşaretleme, Sosyal Medya Üzerinden İçerik Paylaşımı, WhatsApp Entegrasyonu gibi özellikleri kullanın. Bu özellikler E-Ticaret işinizi geliştirmenize büyük katkılar sağlayacağı gibi, ziyaretçilerinize memnun kalacakları iyi bir internet deneyimi sunmanıza olanak sağlayacaktır.

Pozitif E-Ticaret tüm bu özellikleri ücretsiz destekler, tüm bu gelişmiş özellikler ve çok daha fazlasına hiçbir ek ücret ödemeden sahip olabilirsiniz.

Şimdi Başlayın

Çerez Kullanımı

Web sitemizi kullanarak, hizmetlerimizi daha iyi sunabilmek için kullandığımız Gizlilik İlkeleri ve kişisel verilerinizle ilgili Çerez Politikası'nı kabul etmiş olursunuz.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments)}; gtag("js", new Date()); gtag("config", "UA-4195218-52");