E-Ticaret'e başlamak için bazı gereksinimlere ihtiyacınız var.

Şirket: Öncelikle vergiye kayıtlı bir şirketiniz olmalı. Satışını yaptığınız ürünlere fatura kesilmesi zorunludur. Aksi halde herhangi bir ödeme kurumu ile anlaşma yapamaz, e-ticaretin olmazsa olmazı kredi kartı üzerinden tahsilat yapamazsınız. Şirket türü, şahıs ya da kurumsal olabilir. Bunun için herhangi bir kural bulunmuyor. 

Ürün: Hangi sektörde hangi ürünlerini satacağınızı belirlemeli, kimlere satacağınızı yani hedef kitlenizi oluşturmalısınız. Ürünler hakkında bilgi sahibi olmalı, ürünleriniz için açıklama metinleri ve görseller hazırlamalısınız.

Yazılım ve Donanım: Bir e-ticaret siteniz, sitenize ait alan adı (domain), SSL (Güvenlik Sertifikası), siteniz için internet alanı (hosting/sunucu), 3. taraf bir ödeme aracısı (Banka, İyzico, PayTR) gibi temel gereksinimleriniz bulunuyor.
Tüm bu gereksinimlerinize Pozitif E-Ticaret'in gelişmiş yazılımını lisanslayarak kolayca karşılayabilirsiniz.

Emek ve Zaman: E-Ticaret işi yönetmek asla boş zamanlarda yapılabilecek bir iş değildir. Tam zamanlı vakit ayrılması, belli bir tempoda emek harcanması gereken ciddi bir iştir. "Siteyi açtık, ne de olsa 24 saat açık mutlaka satış olur" diye düşünürseniz bir başarı yakalamanız söz konusu olamaz. Rakip analizleri, potansiyel hedef kitleye ulaşma, reklam ve pazarlama, sosyal medya ile destekleme gibi birden çok ayağı olan azımsanmaması gereken bir faaliyettir.