E-Ticaret Yapmak İşinize Birçok Katkı Sağlar. Bu Avantajlardan Başlıcaları Şöyledir;

Maliyetler: E-Ticaret her şeyden önce sizi fiziki bir mağazanın kira, fatura, personel, ulaşım, alan gibi maliyetlerinden kurtarır. Sanal bir dükkana ödeyeceğiniz maliyetler fiziki dükkan maliyetlerine göre çok daha düşüktür.

Erişilebilirlik: Herhangi bir caddedeki mağazanızı fark edecek ve fark edenler içinde ürünlerinize ihtiyacı olup satın alma eğiliminde bulunacak kişi sayısı kısıtlıdır. E-Ticarette ise dünyanın her yerinden, her saatinde insanlar, zaman ve mekandan bağımsız olarak sitenizi ziyaret edebilir, dilediği an alışveriş yapabilir.

Marka Bilinirliği: E-Ticaret sayesinde sosyal medya, arama motorları ya da internet reklamları sayesinde milyonlarca kişiye ulaşarak daha görünür olabilirsiniz. Bu sayede fiziki bir tabelaya göre çok daha fazla kişiyle etkileşime girebilir markanızın tanınmasını sağlayabilirsiniz.

Ürün Çeşitliliği: Gerçek mağazaların sınırları vardır. Bir sanal mağazaya ise stok derdi olmadan yüzlerce kategoride on binlerce ürün sığdırabilirsiniz. Bunun size ekstra hiçbir masrafı olmazken daha geniş ürün çeşidiyle çok daha geniş bir kitleye ulaşma şansınız olur. Pozitif E-Ticaret yazılımında herhangi bir ürün sayısı kısıtlamaları yoktur.

Hızlı Büyüme: Doğru ürün, doğru hedef kitle ve müşteri memnuniyeti gibi etkenler dikkate alındığında E-Ticaret klasik ticarette on yıllar alabilecek büyüme şanslarını yıllara düşürebilir. E-Ticaret mucizeler yaratmaz fakat zaman ve mekandan bağımsız 7/24 online bir işletmeye sahip olmanızı ve bu işletmeye milyonlarca kişinin erişebilmesini sağlar. Bu durum E-Ticaret yapan işletmelere büyük fırsatlar yaratabilir.

Bilgi Erişimi: E-Ticaret geniş ulaşılabilirliği ve yardımcı araçları sayesinde, size sektörünüz içindeki kişiler, kişilerin ürün tercihleri, satın alma alışkanlıkları, açık yorumları, yaşadıkları bölgeler, konuştukları diller, cinsiyetleri, eğitim durumları, rakipler, rakip analizleri, potansiyel müşteriler ve çok daha fazlasıyla alakalı eşsiz bilgilere ulaşmanız ve ufkunuzu genişletmeniz için engin kaynaklar sunar.