Doğru Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) yapmak tecrübe ve yeterlilik isteyen işler bütünüdür. Tüm bu işler eksiksiz yapılmalıdır. Bu adımlar sitenizin düzgün kodlanmasından başlar, sayfalarınızın hızlı yüklenmesine, içeriğinizin yapılandırılmış veri işaretleme dili ile etiketlenmesine, sayfa başlıklarınızdan, SEO açıklamanıza, gerekli anahtar kelimelere ve tüm sayfalarınızın arama motorlarına bildirilmesine kadar uzanır. 

Kodlama: Site sayfalarınız gereksiz kod yığınları olmamalıdır. Mümkün olduğunca hafif, içeriği kodlarından fazla ve hızlı yüklenebilir yapıda olmalıdır.

Yapılandırılmış Veri İşaretleme: Arama motoru robotları sayfalarınızı ziyaret ettiğinde o sayfanın dilinden, makale mi, ürün mü sayfası olduğuna, ürün ise kategorisi, markası, fiyatı, rengi, bedeni, resmi, resim boyutları vb. özelliklerine kadar öğrenmelidir.

Etiketleme: Sayfanızın kısa açıklaması, arama motorları için özel açıklama, ilgili ve asla gereğinden fazla olmayan anahtar kelimeler, SEO uyumlu URL adresine kadar hepsi düzgün yapılmalıdır.

Site Haritaları: Site içeriğinizin güncellenmesiyle birlikte otomatik olarak oluşturulan site haritaları arama motorlarına güncel içeriğinizi bildirmelidir. Site haritalarınız, içerik, görsel ve AMP site haritaları şeklinde olmalıdır. Robots.txt sayfası gezilmesi gereken herhangi bir içeriğinizi engellememelidir.

Pozitif E-Ticaret yazılımında tüm bu gerekli düzenlemeler sizin herhangi bir şey yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak gerçekleştirilir.