E-Ticaret faaliyetlerinizi profesyonel olarak yürütmenizi, E-Ticaret işinizi doğru yönetmenizi sağlayacak ipuçları:

1) Her Şeyden Önce İşinizi Planlayın.
Hangi ürünü, hangi kitleye, hangi fiyatlarla satmak istediğinizi, bu satış faaliyeti sırasında ne gibi maliyetlerle karşılaşacağınızı hesaplayın. Maliyetlerinize kargo, internet reklamları, emek ve zaman harcamalarınızı eklemeyi ihmal etmeyin. Olası satışları, ürün stok durumlarını, kargo süreçlerini iyi belirleyin. Bir satış olunca takibini kim yapacak, ürün durumunu kim kontrol edecek, fatura ve kargo süreçlerini, müşteri ilişkilerini kim yönetecek önceden karar verin..

2) Her Zaman, Satıcı Gibi Değil, Alıcı Gibi Düşünün.
Bu bağlamda müşteriler sizin ürününüzü neden satın alsın sorusunu cevaplayın. Sitenizde ürünlerinizin başlık ve açıklamalarını girerken ürününüzün avantajlarını, özelliklerini abartıya kaçmadan anlaşılır şekilde yazın. Müşterinize ürün hakkında fikir sahibi olmasını sağlayacak ilk bağ ürün görselleri ile sağlanır. Ürün görsellerinizin kalite ve uygun çözünürlükte olmasına özen gösterin.

3) Sitenizin Sahibi Değil Ziyaretçisi Olun.
İyi bir site rengarenk olan değil bilgisayar ve mobil cihazlardan kolay gezilebilir olandır. Site temanızın mümkün olduğunca hızlı, sade olmasına, ürünlerinizi ön plana çıkaran bir yapıda olmasına, menüler ve ürünler arasında geçişlerin karışık olmamasına dikkat edin. Unutmayın siteniz ne renk olursa olsun esas olan ziyaretçinin o ürene kolay ulaşabilmesi, alışverişini kolayca tamamlayabilmesidir. Sitenizi bilgisayar ve mobil cihazlardan sıkça gezin, test ürünleri satın alın, karşılaştığınız olumsuz deneyimleri iyileştirme yapılması için not edin.

4) Görünür ve Ulaşılabilir Olun.
Bilinirliğinizi ve Satışlarınızı arttırmak için sosyal medyayı kullanın, sosyal medya hesaplarınızda kullanıcıların ilgisini çekecek paylaşımlar yapın, bilgilendirmeler, çekilişler gibi aktivitelerle aktif olun. İnternet reklamları yapın. Reklamları bir seferde çok paralar harcayarak kullanmak yerine uzun vadeye yayın. Süreklilik arz edin. Sitenizde tek tıkla arama, tek tıkla whatsapp erişim gibi özellikler olsun. Müşterileriniz size kolay ulaşsın. Size ulaşan hiçbir müşteriye dönüş yapmayı ihmal etmeyin.

5) Müşteri Her Zaman Haklıdır. Hem de İki Kere Haklıdır.
E-Ticaret, müşterilerin ürün satın almalarında ürün ve site yorumları kullanmalarını beraberinde getirdi. Artık hemen herkes internetten ürün almadan mutlaka yorum incelemesi yapıyor. Yorumlar satın almada en önemli etkenlerden biri haline geldi. Bu sebepten müşteri memnuniyetine önem verin. İnternette yapılacak bir kaç kötü yorum tüm emeğinizi, reklam harcamalarınızı olumsuz etkileyebilir.

6) Profesyonellerle Çalışın.
E-Ticarette başarılı olmak için her şeyden önce iyi bir yazılım altyapısına ihtiyacınız var. Hızlı, Gelişmiş, Yenilikçi ve Güvenilir bir E-Ticaret platformu tercih edin. Google Webmaster, Google Merchant Center, Google Analytics, Google Ads, AMP, Yapılandırılmış Veri İşaretleme, Sosyal Medya Üzerinden İçerik Paylaşımı, WhatsApp Entegrasyonu gibi özellikleri kullanın. Bu özellikler E-Ticaret işinizi geliştirmenize büyük katkılar sağlayacağı gibi, ziyaretçilerinize memnun kalacakları iyi bir internet deneyimi sunmanıza olanak sağlayacaktır.

Pozitif E-Ticaret tüm bu özellikleri ücretsiz destekler, tüm bu gelişmiş özellikler ve çok daha fazlasına hiçbir ek ücret ödemeden sahip olabilirsiniz.

Şimdi Başlayın